Huurderspaspoort® integreert Ockto voor het invullen van het digitale Huurderspaspoort®

Binnenkort kunnen huurders die gebruik willen maken van het Huurderspaspoort snel eenvoudig en veilig de juiste gegevens verzamelen met de app van Ockto.

Voor het huren van een woning zijn veel gegevens nodig. Momenteel gaat er veel tijd verloren aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren van al deze informatie. Zonde, want deze gegevens zijn gewoon digitaal beschikbaar bij de overheid.

“We zijn enorm blij en trots op deze samenwerking. Dit laat zien dat de gegevens die met behulp van Ockto worden verzameld de consument op verschillende manieren kan helpen.” –Paul Janssen van Ockto

Initiatiefnemer Qii, gelooft in een huurmarkt waarbij de behoeften van de huurders en verhuurders centraal staan. Het Huurderspaspoort speelt hierin een belangrijk rol. Nadat een paspoort, met behulp van Ockto, is ingevuld kan de huurder eenvoudig de juiste gegevens aanleveren voor het huren van een woning. Je hoeft dus niet voor iedere huurwoning elke keer de juiste documentatie aan te leveren. Dit scheelt de huurder veel tijd en de verhuurder krijgt een betrouwbaar beeld van de potentiële huurder.

 “Samen met Ockto zijn we in staat om de consument in de regie te zetten in zijn zoektocht naar een woning, een winst voor alle betrokken partijen.” – Rutger van Hulzen van Huurderspaspoort