Leerzame middag bij de NVM

Hoe ga je als makelaar om met zaken zoals Airbnb, wat doe je als er een hennepkwekerij wordt aangetroffen en hoe haal je meer rendement uit je woning? Gistermiddag vond het seminar Woonfraude, Zorgplicht en Preventie plaats. Samen met Controle Huurders en Advocatenkantoor LOYR organiseerde Qii het seminar bij de NVM in Nieuwegein.

De middag, die in het teken stond van kennis delen en verbinden, ging van start met een afwisselend programma. Voor een aandachtig luisterende groep trapte Jelle Vreman – founding partner bij Qii – de middag af met een presentatie over Rendement op wonen. Hieruit kwam naar voren dat het centraal stellen van de huurder veel kan bijdragen aan een beter rendement voor de verhuurder.

Na de presentatie van Jelle was het de beurt aan Floris Havelaar van Advocatenkantoor LOYR. Floris, gespecialiseerd in Vastgoedrecht, nam de zaal mee aan de hand van actuele voorbeelden waarmee hij dagelijks mee wordt geconfronteerd. In een steeds verdere digitaliserende wereld is het voor een makelaar belangrijk om continue op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving. Met die reden werd er stilgestaan bij het juridische verhaal van bijvoorbeeld onderhuur en zorgplicht.

De middag werd afgesloten door Robert van den Berg van Controle Huurders, die de makelaars stof tot nadenken gaf over identiteitsfraude; waar moet je opletten bij een screening, hoe minimaliseer je de kans op fraude en waarom periodieke controles hierbij kunnen helpen.

Tijdens de afsluitende borrel werden de behandelde onderwerpen nog eens nabesproken en werd de dag afgesloten met een drankje. Gezelligheid kan tenslotte niet ontbreken bij een geslaagde seminar!

Interesse om een volgend seminar bij te wonen óf te spreken? Laat het ons weten!

Vlnr: Robert van den Berg, Floris Havelaar en Jelle Vreman